Advies van een gewichtsconsulent Haarlem

      Geen reacties op Advies van een gewichtsconsulent Haarlem

Gewichtsconsulent Haarlem

Het kan zo zijn dat jij niet lekker in je vel zit door je overgewicht. Dit kan leiden tot ernstige emotionele schade maar zeker ook schade voor je lichaam. Op emotioneel vlak kan het je zelfverzekerdheid ontzettend naar beneden halen wat weer leidt tot kwalen en klachten. Op fysiek vlak kan overgewicht ernstige problemen met zich meebrengen. In deze blog zullen de negatieve gevolgen besproken worden en tevens ook advies over hoe en wat je kan doen om het te veranderen.

De fysieke gevolgen

Met overgewicht komen ernstige gevolgen mee die kunnen leiden tot vervelende en gevaarlijke ziektes. Hier zullen een aantal ernstige gevolgen benoemd worden door overgewicht. Het zal beginnen met de gevolgen voor je lichaam en vervolgens zullen de emotionele problemen aan de kaart gesteld worden. Ten eerste zal het ervoor zorgen dat je longen en slaapapneu minder efficiënt zullen werken. Dit kan er ook voor zorgen dat je gaat snurken. Ten tweede zal overgewicht leiden tot te hoge cholesterolwaardes een te vette lever waarbij de kans op galstenen aanzienlijk vergroot. Tot slot kan het de kans op kanker ernstig verhogen, denk hierbij aan de nier, baarmoeder, borst en dikke darm. Deze gevolgen voor je lichaam kunnen je leven in gevaar brengen. Neem nu contact op met de gewichtsconsulent Haarlem om dit probleem stop te zetten. Echter zijn dit nog niet alle gevaren want de ernstige gevolgen ontstaan door de emotionele impact.

De ernstige gevolgen

Het leven met overgewicht kan in de huidige samenleving best wat toorn op zich afroepen. Indien jij zelf overgewicht hebt zal je, helaas, bekend zijn met de flauw grappen. Aangezien er in de samenleving, ondanks de stijging van body awareness, nog veels te veel mensen met overgewicht lopen is deze emotionele impact overal te vinden. Een ernstig gevolg van het hebben van overgewicht is de impact op je brein. Het kan leiden tot ernstige depressies doordat je zelfbeeld beschadigd is. Een brein dat aan depressie lijdt is veel gevoeliger voor fysieke en geestelijke kwaaltjes dan een brein dat daar niet aan lijdt. Denk bijvoorbeeld aan angststoornissen die je dagelijkse gang van zaken onmogelijk maken. Met een brein dat in te slechte staat is zal uiteindelijk ook, in samenwerking met de fysieke impact, beroertes oproepen. Laat je leven niet in gevaar lopen en neem vandaag nog contact op met de gewichtsconsulent. Samen kunnen jullie aan de slag gaan om te werken aan een gezond gewicht wat zal leiden tot een positieve kijk op het leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *