Barbershop

      Geen reacties op Barbershop

De plek waar mannen hun baard laten scheren, de baard op perfecte wijze kunnen laten trimmen of laten knippen is de barbershop. In de echte barbershop is geen vrouw welkom en de inrichting zou je ouderwets of oud kunnen noemen. Anderen noemen dat overigens retro of vintage. De meeste barber shops werken zonder afspraak; als je moet wachten, dan wacht je maar even op je beurt, met een biertje. Of met een whisky.

Barber

De barbershop is sinds 2012 weer terug in Nederland

In een barbershop werken geen kappers maar barbieren. Zij kunnen zowel je haar in model knippen als je baard verzorgen. De clean shave is en blijft echter de behandeling in de barbershop. Dan weet je zeker dat je met een uiterst glad huidje weer naar huis gaat. De barbershop is sinds 2012 weer helemaal terug in ons land. In de meeste grote steden is de barbershop al weer helemaal ingeburgerd. Het is voor mannen – hoe stoer die dan ook zijn- even een verwenmomentje, om even onder andere mannen te zijn en even heerlijk de dag te bespreken onder het genot van een biertje. Al is er ook gewoon altijd koffie voor de mannen beschikbaar. Nog een reden om als man de barbershop te bezoeken is dat de barbieren gespecialiseerd zijn in mannenhaar en mannenkapsels.

Een mannelijke sfeer en een mannelijk imago

Steeds meer mannen zweren ondertussen bij de barbershop, ook om zo even de vrouwen in de reguliere kapsalon te ontlopen. In de barbershop heerst een mannelijke sfeer en een eigen imago. Aan de wand en ter decoratie vind je er allerlei oude maar leuke decoratie en de barber chair zit altijd perfect. De meeste mannen gaan er naar toe om op perfecte wijze geschoren te worden, met een super scherp mesje. Om hetzelfde resultaat ook thuis te bewerkstelligen, krijg je van de barbier vaak nuttig tips mee naar huis.

Even op mannen niveau de week doornemen

Nog iets; bij de barbershop koop je vaak allerhande professionele producten voor de man en speciaal de baard van de man om je thuis ook zelf goed te kunnen scheren en je baard op alleen de beste wijze te trimmen. Dat advies krijg je in de reguliere kapsalon vaak niet. De barbershop is een plek waar mannen graag naar toe gaan en waar ze op mannen niveau kunnen praten, terwijl ondertussen het hoofd- en baardhaar op de beste wijze behandeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *