De Aloë vera plant

      Geen reacties op De Aloë vera plant

De Aloë vera plant wordt al sinds de tijd van de jagers en verzamelaars gebruikt voor de medicinale werkingen. De plant komt eigenlijk alleen voor in een tropische omgeving en staat bekend om zijn hoge vetgehalte.

Aloë vera Roosendaal

Wat is Aloë vera?

De Aloë vera plant bestaat, net als een komkommer, voor meer dan negenennegentig procent uit water. De overige vijf procent bevat meer dan 75 verschillende voedzame stoffen waaronder de bacteriën die voor de medicinale werking zorgen. De meest kenbare stoffen die voorkomen in de overige vijf procent zijn; mineralen, suikers, enzymen en vitamines! De voedzame stoffen zijn gelegen in het gedeelte van de vetplant en het zijn er een flink aantal. De vetplant bevat vitamines A, C en E die goed zijn voor je natuurlijke gesteldheid. Een combinatie van acht verschillende enzymen waar je belangrijke voeding uit haalt. Een scala aan mineralen zoals; calcium, chroom, magnesium en ga zo maar door. De Aloë vera plant bevat ook twee soorten suikers, de glucose en de gluco mannen, essentieel voor het onderhoud van je lichaam. De plant bevat ook twee unieke hormonen die volgens onderzoek de natuurlijke ontstekingsremmers zijn van het lichaam. Tot slot bestaat de Aloë vera ook nog uit de meer befaamde ontstekingsremmers zoals; vetzuren, cholesterol, lupeol en nog een aantal meer.

Hoe werkt de medische kant van de Aloë vera?

De archeologen hebben aanwijzingen gevonden van het gebruik van de Aloë vera plant tot wel zesduizend jaar geleden tijdens de Egyptenaren. De medicinale werking stond toen in de beschaving al bekend als de plant van onsterfelijkheid. Je kan je voorstellen dat zesduizend jaar geleden de medische alternatieven ver te zoeken waren en dat de speciale werkingen van zo’n plant dan direct geassocieerd zou worden met onsterfelijkheid en goddelijkheid.

Het grappige is dat tegenwoordig de Aloë vera plant nog steeds volop toegepast wordt in de medicinale wereld.

Het wordt vandaag de dag gebruikt voor een aantal handelingen. De meest voorkomende behandeling is het verzorgen van kleine wondjes. De Aloë vera plant is ook erg van waarde bij aandoeningen zoals astma, diabetes en epilepsie. De plant kan ook gegeten worden voor een laxerende werking.

De Aloë vera plant was van onschatbare waarde in het verre verleden en behoudt nog steeds zijn medicinale status in de moderne tijd van nu. Deze plant is een natuurlijke genezer en is al duizenden jaren onmisbaar voor de mensheid geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *