Drogist met Natuurlijke geneesmiddelen

      Geen reacties op Drogist met Natuurlijke geneesmiddelen

Natuurlijke geneesmiddelen

In de functie van drogist kun je op verschillende terreinen actief zijn. Het werk van de drogist is afwisselend en vergt kennis van zaken. Bij de drogist koop je tegenwoordig overigens steeds meer ‘bijproducten’ in de vorm van cadeautjes en kleding.

 

Natuurlijke geneesmiddelen

Het zal iedereen bekend zijn dat een drogist producten verkoopt op het gebied persoonlijke verzorging en hygiëne. Daarnaast worden natuurlijke geneesmiddelen aangeboden. Deze medicijnen zijn verkrijgbaar zonder recept. Medicijnen met recept haal je immers bij de apotheek. De drogist heeft een sterk adviserende rol. Niet zelden komen mensen in de zaak die vragen om advies welk natuurlijk geneesmiddel ze kan helpen de klachten te verlichten. En dan is enige kennis van zaken dus zeker op z’n plaats. Niet voor niets zijn drogisten goed opgeleid.

 

Overleg altijd even met de drogist

Ben je op zoek naar zelfzorg medicijnen die je helpen af te komen van hoest, voetschimmel en hooikoorts? Ga dan naar de apotheek en overleg met de drogist wat in jouw situatie het beste middel is. Heb je plannen om iets met kruiden te kopen en te gebruiken? Overleg dan sowieso altijd eerst met de drogist en geef aan of je eventueel andere klachten hebt of andere medicijnen gebruikt.

 

Voor advies en suggesties

De drogist moet in staat zijn uitleg over de producten te geven en kan indien gewenst suggesties aan de hand doen van middelen die ook goed kunnen werken, afhankelijk van wat de klachten precies zijn. Behalve deze geneesmiddelen worden ook steeds meer producten verkocht die minder te maken hebben met persoonlijke verzorging en hygiëne. Zeker de grotere ketens in ons land stunten elke week opnieuw met zaken als kleding, spelletjes en kantoorartikelen. Het maakt het werk van de drogist er alleen maar afwisselender op. Komt de een met zeer serieuze vragen over medicijnen, daar past een ander een T-shirt dat deze week in de aanbieding is.

 

Nog steeds speelt de drogist een belangrijke rol als ‘assistent-dokter’

Vroeger was de drogist nog echt een vertrouwenspersoon in een dorp. Was je ziek, dan ging je naar de drogist. Die kende je goed en die wist precies wat je verder kon helpen. De drogist was destijds een soort van assistent-dokter aan wie je zomaar je medische klachten toevertrouwde. Dat is door de komst van de wat grotere organisaties voorbij, desalniettemin vervult de drogist nog steeds een belangrijke rol. En zeker niet alleen voor de wekelijkse aanbiedingen.

 

Bezoek hier de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *