Ga regelmatig langs bij mondhygienist Rotterdam

Mondhygienist Rotterdam

Heb jij vaak last van een stinkende adem of ontstekingen? Krijg jij jouw gebit maar niet schoon genoeg? Dit zijn vervelende dingen want je wilt er netjes en verzorgd bij lopen. Niets is vervelender dan uit je mond ruiken wanneer je in de kroeg staat te praten met een mooie dame of heer. Het is daarom belangrijk dat je dit probleem aanpakt. Vaak kun je dit oplossen door meerdere malen te poetsen, met mondwater te spoelen of kauwgom in te nemen. Als je klachten hardnekkig zijn dan zul je merken dat dit niet altijd voldoende is. Het is dan belangrijk dat je zorgt voor een oplossing. De mondhygiëniste kan je hierbij helpen. Deze kijkt een stukje verder dan alleen het schoonmaken van het gebit. Soms is er sprake van een ontsteking aan het tandvlees welke kan gaan ruiken door de vele bacteriën. In dit artikel wordt verder uitgelegd wat een mondhygiëniste doet.

Wat doet een mondhygiëniste

Gebitsverzorging en mondhygiëne omvat meer dan alleen tandenpoetsen en naar de tandarts gaan voor een controle. Soms is er meer nodig om het gebit schoon te houden, dit wordt veelal gezien bij mensen die hun gebit voor een lange tijd hebben verwaarloost. Dit kan komen door roken of door vroeger niet goed te hebben gepoetst. Je gebit krijg je maar een keer, het is dus belangrijk dat je goed voor je gebit zorgt. Een mondhygiëniste houdt zich bezig met de preventie en mondverzorging. Deze helpt zo om gaatjes te voorkomen een eventueel te verwijderen. Ook geeft deze advies een voorlichting over hoe je jouw gebit het beste kunt onderhouden en om kunt gaan met tandvleesaandoeningen.

Als het gebit erg vies is kan je mondhygiënist deze schoonmaken. Hierbij kun je denken aan het verwijderen van tandplak en tandaanslag of ook wel tandsteen genoemd. dit kan je zelf bijna niet doen. veelal gegeven tips van een mondhygiënist zijn het meerdere malen tandenpoetsen, flossen om etensresten te verwijderen, niet te roken en niet te veel suikerhoudende dranken te drinken. Slecht voedsel tast je glazuur aan waardoor de tanden sneller zullen slijten. De mondhygiëniste staat altijd in overleg met de tandarts, het is ontzettend belangrijk dat er goed overlegd wordt. houdt dit zelf als patiënt in de gaten. Een mondhygiënist mag bijvoorbeeld geen lokale verdoving geven zonder dit te hebben overlegd met de tandarts. Voor de tandarts is het vaak nuttig om deze dingen uit te besteden zodat hij zich met andere zaken kan bezighouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *