Manuele therapie nodig

      Geen reacties op Manuele therapie nodig
manuele therapie

Ik had echt al jaren last van mijn gewrichten, ze deden erg veel pijn en de flexibiliteit begon erg snel af te nemen. Ik vond het echt super vervelend, maar een bezoek aan de huisarts bleef ik uitstellen. Ik bleef dit uitstellen tot het moment kwam dat ik mijn arm nog amper kon bewegen. Mijn vrouw had toen gelijk een afspraak gemaakt met de huisarts en ik kon de week erop op gesprek komen. Op het gesprek legde ik mijn klachten uit en de dokter schreef dit allemaal op. Hij dacht dat het niks ergs was, maar raadde me wel aan om manuele therapie te nemen. Ik had nog nooit gehoord van Manuele therapie, dus begon ik dit een beetje uit te zoeken. Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam ik erachter dat manuele therapie inderdaad iets voor mij kon zijn. Ik had een doorverwijzing gekregen van de huisarts, dit zorgde dan ook voor minder kosten. Ik wist het toen zeker, ik ging manuele therapie nemen.

De juiste manuele therapie

Wat ik ook erg veel las op het internet was dat de kwaliteit van manuele therapie heel erg verschilde. Zo waren er therapeuten die er alles aan deden om jou van je klachten af te helpen, maar ook manuele therapeuten die vrij laks waren. Ik wou dan ook niet dat ik te maken kreeg met een slechte manuele therapeut en besloot dan ook om wat langer te zoeken naar de juiste manuele therapeut. Ik ben gaan zoeken op het internet en heb uiteindelijk een aantal manuele therapeuten gecontacteerd. Ik heb met alle therapeuten gesprekken gehad en heb goed geluisterd naar wat ze zeiden. Het viel mij ook op dat er een enorm verschil zat tussen de therapeuten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de therapeut waarbij ik dacht dat ik de beste manuele therapie zou krijgen.

Het effect van manuele therapie

Ik had dus een afspraak ingepland met de beste manuele therapeut. Bij de eerste afspraak deden we naar mijn mening bijzondere oefeningen. Als ik eerlijk ben dacht ik toen ook dat dat mijn niet zou helpen. Ik zat er echter compleet naast. Deze vreemde oefeningen zorgde die dag erna al gelijk voor minder klachten. Die dag erna wist ik ook zeker dat ik de manuele therapie voort moest zetten. Ik besloot om minimaal één keer per week langs te gaan en dit wierp zijn vruchten af. Na een aantal maanden had ik helemaal geen last meer van mijn gewrichten. Ik ben hier dan ook enorm blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *