Massage Rotterdam

      Geen reacties op Massage Rotterdam

Massage Rotterdam

Opzoek naar een massage in Rotterdam? Keuze genoeg! Maar waarom is het zo’n goed idee om je af en toe eens te laten masseren? Ik leg het je hieronder uit!

De vele voordelen van een massage 

Kan jij je nog herinneren wanneer de laatste keer was dat jij een massage kreeg? Als je geluk hebt is je antwoord ja, omdat je een partner hebt die graag masseert. Maar, waarschijnlijk is het wel al een tijdje geleden dat jij een goede massage hebt gekregen en dat is jammer, want het krijgen van een massage heeft heel wat voordelen. Een massage is zowel goed voor je fysieke als psychische gezondheid. Benieuwd naar wat de voordelen allemaal zijn? Lees dan snel verder!

 

Een massage verbetert je bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen

Een goede bloedcirculatie is van uiterst belang voor ons lichaam, want via het bloed worden voedingstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Een goede bloeddoorstroming is ook belangrijk voor je spieren. Deze maken bij het bewegen melkzuur aan, als dit niet voldoende afgevoerd kan worden kan dit zorgen voor pijn in je spieren. Een massage gaat dit tegen!

 

 Een massage verbetert je weerstand

Dit is niet zomaar iets dat vermoed wordt, het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Er werden reeds tal van onderzoeken naar het effect van massage op de gezondheid uitgevoerd, waaruit dus bleek dat massage goed is voor de gezondheid omdat het onze weerstand verbetert. Hoe? Massage verhoogt het aantal witte bloedcellen in je bloed en verlaagt het stresshormoon cortisol. Dat zorgt ervoor dat je niet alleen een betere weerstand krijgt, maar ook dat dat je lichaam door massage weer stressvrij is en ook dat heeft veel gezondheidsvoordelen, want na enige duur kan ook stress lichamelijke klachten geven.

 

Een massage geeft je rust 

Een massage bevordert de aanmaak van serotine en oxytine, deze twee stoffen zorgen voor een gevoel van rust en ontspanning. Het is dus niet voor niets dat je je altijd rustiger voelt achter dat je een massage gekregen hebt. Omdat er zoveel feel good hormonen vrijkomen tijdens een massage zorgt een massage er dus ook voor dat je gemoedstoestand beter wordt! Als je je laat masseren, dan zal je eventjes al je zorgen opzij kunnen zetten en je zal je spontaan veel beter voelen en dat kan je soms echt wel gebruiken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *