Sportmassage en lage rugpijn

      Geen reacties op Sportmassage en lage rugpijn

Lage rugpijn massage

De oorzaken van lage rugpijn

Lage rugpijn is een probleem dat zich voordoet bij veel mensen. Het is een vervelende en zeurende pijn die zorgt voor veel ongemak. Hoewel je er vaak binnen een week van af bent, kan het een terugkerend probleem worden als je het niet op de juiste wijze aanpakt. Wellicht neem je een verkeerde houding aan, beweeg je te weinig of heb je je rug overbelast tijdens het sporten. Wat de oorzaak van lage rugpijn ook is, je kan er van alles aan doen om het te voorkomen of te verhelpen. 

 

Wat kan je doen aan lage rugpijn?

Bij lage rugpijn is het verstandig om langs te gaan bij een arts of fysiotherapeut. Voor een fysiotherapeut heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Een therapeut kijkt samen met jou waar de pijn precies zit en wat mogelijk de oorzaak is van je rugklachten. Dit hoeft niet altijd lichamelijk te zijn, want er kan ook sprake zijn van mentale klachten zoals stress. Het is in ieder geval belangrijk om bij lage rugpijn te blijven bewegen en in alles goed voor jezelf te zorgen. Daarnaast loont het vrijwel altijd om sportmassage te overwegen. 

 

Hoe sportmassage helpt bij rugklachten

Naast een bezoek aan een fysiotherapeut kan het ook verstandig zijn om je aan te melden voor sportmassage. Dit is verstandig als je fervent sport en je je lijf op de juiste manier wilt blijven gebruiken. Sportmassage bevordert het natuurlijk herstel van je lichaam en bevordert onder meer de doorbloeding van je lichaam. Daarnaast zorgt sportmassage voor een perfecte afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van bouwstoffen naar je spieren. Juist bij sporten is dit belangrijk. Meld je daarom aan bij een erkende sportmasseur voor een effectieve behandeling. 

 

Leer op een goede manier bewegen

Veel lichamelijke problemen – waaronder ook lage rugklachten – zijn te voorkomen door structureel en op een goede manier te bewegen. Hoe beter je dit oppakt, hoe kleiner de kans op eventuele blessures of uitval vanwege lichamelijke klachten. Een sportmasseur voorziet je graag van de nodige handvatten om dit effectief op te pakken. Neem verder ook je levensstijl onder de loep en kijk wat jij kan doen om lichamelijke klachten te voorkomen. Hierdoor sta je vrijer en soepeler in het leven. Meld je daarom zo spoedig mogelijk bij een sportmasseur en geef je lijf de zorg die het nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *