Terminale zorg

      Geen reacties op Terminale zorg
Zorg

Ben je opzoek naar specifieke zorg voor jezelf of voor iemand die dicht bij je staat. Dan is het verstandig dit artikel even goed door te lezen. Dit artikel omvat informatie over zorg. Deze zorg bestaat uit thuiszorg, huishoudelijke zorg, maatschappelijke zorg of terminale zorg. Dit zijn ontzettend belangrijke dingen waarvan je op de hoogte moet zijn. Als je niet op de hoogte bent weet je ook niet waar je aan begint. De nadruk zal worden gelegd op terminale zorg, dit is een heftige fase. Het is fijn als je van te voren weet waar je aan toe bent bij het regelen van terminale zorg.

Huishoudelijke zorg

Voor huishoudelijke hulp en zorg kun je de thuiszorg inschakelen. Deze wordt vergoedt door de overheid. Het is echter wel zo dat je een vergoeding betaald. Deze wordt maandelijks afgeschreven. Dit is niet veel. Het is slechts een kleine bijdrage die het mogelijk maakt deze zorg te bieden. Het is belangrijk dat je goed informeert over de thuiszorg, er moet worden gekeken welke zorg past.

Terminale zorg

Na een periode van ziek zijn komt uiteindelijk de laatste fase aan. dat betekent dat de dood dichtbij komt. in deze laatste fase is het ontzettend belangrijk dat er aan alle eisen wordt voldaan om op een waardige manier tot het einde te leven. De zorg ligt niet meer op leven maar op waardig kunnen sterven, in alle rust. Het is belangrijk dat er wordt bepaald waar de persoon wilt sterven, er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Indien het om jouw zelf gaat, mag je dit zelf bepalen. Vind je het belangrijk dat de zorg en naasten ook een mening hebben, dan kan dat. Er zijn in principe twee mogelijkheden waar je kunt sterven. Als eerste kun je er voor kiezen thuis de laatste dagen door te brengen. veel mensen vinden het fijn om in hun eigen vertrouwde omgeving te sterven. Als je hiervoor kiest krijg je hulp van de huisarts en thuiszorg. Sommige mensen willen niet thuis blijven omdat dit zwaar is voor hun naasten. Dan kun je ervoor kiezen om naar een hospice te gaan. Een hospice heeft een huiselijke sfeer waar iedereen komt om te sterven. Je krijgt een eigen kamer en op elk moment van de dag kan er bezoek komen. er staat een team klaar om jouw en je naasten te ondersteunen. Er zijn 24 uur per dag specialisten aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *