Verschillende soorten diabetes

      Geen reacties op Verschillende soorten diabetes
Verschillende soorten diabetes

Er zijn verschillende soorten diabetes, zo heb je het type diabetes 1 en type diabetes 2. Wanneer je diabetes hebt betekend is eigenlijk dat je een te hoog glucosegehalte hebt in je bloed en dit is dus niet goed. Wanneer je dit hebt zou dit dan ook kunnen gaan betekenen dat je gemakkelijk en minder snel kunt groeien en bewegen. Hier kun je natuurlijk heel veel last van hebben. Diabetes type 2 komt minder vaak voor dan diabetes type 2. Veel mensen hebben vaak het gevoel dat er meer verschillende soorten diabetes zijn. Dit valt echter nog niet mee. Je kan namelijk lang niet altijd zien of iemand diabetes heeft.

Voor sommige mensen is diabetes een stukje zwaarder als voor andere mensen. Het hangt er natuurlijk een beetje van af wat er leefstijl is voordat je dan ook daadwerkelijk diabetes krijgt en dit is heel belangrijk. De verschillende soorten diabetes zijn dus diabetes type 1 en diabetes type 2. Dit is goed om te weten. Wanneer je diabetes hebt is de kans het grootst dat je diabetes type 2 hebt. Dit is de meest voorkomende ziekte als het gaat om diabetes natuurlijk. Diabetes type 2 is een ziekte die je vaak krijgt wanneer iemand in je familie hier veel mee te maken heeft gehad. Of dan dat iemand in je familie er mee te maken heeft gehad. Wanneer dit het geval is kan dit dus snel betekenen dat jij er ook sneller kans op kan gaan maken.

Hoe herken je de verschillende soorten diabetes?

Wanneer je wilt weten welke verschillende soorten diabetes er zijn en welke soorten diabetes je denkt te hebben. Zou je eventjes goed informatie moeten gaan opzoeken over de verschillende soorten diabetes die er nou eenmaal zijn. Wanneer je veel dorst hebt en veel moet plassen kan dit een teken zijn dat je suikerziekte oftewel diabetes hebt. Ook kan het zo zijn dat wanneer je zwak overkomt, vermoeid bent en veel moe bent je ook suikerziekte kan hebben.

Andere symptomen van suikerziekte kunnen zijn dat je je ziek e beroerd voelt, misselijkheid is ook een veel voorkomend symptoom wanneer het eenmaal aankomt om het hebben van een suikerziekte. Wanneer je buikpijn hebt en of last hebt van de borst kan het ook betekenen dat je suikerziekte hebt. Er zijn dus verschillende soorten diabetes en dit hoeft natuurlijk niet allemaal om diabetes te gaan. Het beste is om dit te laten testen, om er zeker van te zijn dat je wel of geen diabetes hebt. Hier hebt je ook verschillende startsets voor.

Wilt u meer info over de verschillende soorten diabetes? Klik dan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *