Wat is appelcider nou precies?

      Geen reacties op Wat is appelcider nou precies?

Appelcider, een naam waar je vast wel eens van gehoord hebt, is een populair product dat door veel mensen gebruikt wordt. Het is een drankje, gemaakt van appels en cider, met een alcoholpercentage dat kan variëren van 4% tot 8%. Cider, wat ook een alcoholische drank is wordt gemaakt van het sap van vruchten. Bij appelcider gaat het dus vooral om appels. Een appelcider wordt vaak gezien als een fris biertje met een appelsmaak. Appels zijn niet de enige vruchten die worden gebruikt bij het maken en realiseren van, vaak goede, cider. Welke andere vruchten worden hier gebruikt?

Een goede cider wordt gemaakt door de sap van diverse kwaliteits vruchten. De voornaamste vruchten die hiervoor wordt gebruikt zijn vaak peren en appels. De keuze hiervan verschilt per soort cider dat gemaakt wordt. Andere vruchten die gebruikt kunnen worden zorgen voor een andere smaak. Dit is ook exact de reden waarom cider verschilt in kleur en smaak. 

Appelcider

Zelf appelcider maken?

Zelf cider maken is een optie. Het kan worden gedaan. Als hier weinig tot geen kennis en materialen voor zijn is het slim om pakketten te kopen die dit aanbieden. In deze pakketten zijn diverse producten en apparaten verwerkt die het maken van cider mogelijk maken. Dit betekent dat er langer houdbare producten inzitten, apparaten en instructies. Verse producten, zoals fruit en eventuele sappen, moeten dan zelf aangeschaft worden. Ook kan het zijn dat de fles, om de cider te bottelen zelf moet worden aangeschaft. Het pakket is vaak leerzaam en zorgt voor een leuke tijdsbesteding. Zelf cider maken is leuk en vaak niet heel moeilijk. 

Om oprecht goed smakende en een goed uitziende cider te maken die daadwerkelijk goed verkocht zal worden te maken is lastig. Heel lastig. Het maken van cider wordt vaak gezien als kunst en de recepten zijn dan ook vaak geheim. De grootste verschillen zitten hem in de smaak, uitstraling en structuur en niet om de ingrediënten. Een cider, van een goed en professioneel merk, ziet er vaak lichter uit en smaakt heerlijk. Een cider die zelf gemaakt is ziet er wat dikker en donkerder uit in veel gevallen. Dit betekent echter niet dat het geen goede cider is. Om het niveau van de populaire cidermerken te ervaren dient er wel enige kennis en ervaring te zijn. 

Een goede appelcider is fris van smaak, heeft een kleine koolzuurgehalte, een normaal alcoholpercentage (ongeveer 4% á 5%), heeft een goede en lichte uitstraling én is daarnaast lekker van smaak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *